Logo


Suomi 100 vuotta


Maria Huhta ja kivi

Kuka minä olen?

Tyttö, joka kasvoi syrjäisellä maaseudulla rautatien varrella ja kulki yksin metsissä marjastamassa. Kasvoi, sai ystäviä ja leikki heidän kanssaan rajuja leikkejä. Näki, miten julma opettaja kiusasi heikompia ja piti puolensa.

Nuori, joka meni tehtaaseen työhön, opiskeli, rakastui, sai neljä lasta ja yritti olla hyvä perheenemäntä. Kyykki kasvimaalla ja keräsi satoa puutarhasta. Mökkeili järven rannalla, kalasteli ja syksyisin ravusti miehensä kanssa.

Työntekijä ja insinööri, joka vaihtoi työpaikkaa, menestyi ja sai kokea pettymyksiä. Irtisanottiin äitiysloman jälkeen, vei asian oikeuteen ja hävisi jutun.

Myöhäisen iän opiskelija, joka kiinnostui historiasta, suoritti FM tutkinnon ja kulki arkeologien mukana Suomen mielenkiintoisilla kohteilla. Lasten kanssa vietti aikaa Lapissa ja Jäämeren rannalla, tutustui pohjoiseen maisemiin, kasveihin ja lintuihin. Ystävystyi saamelaisten kanssa ja löysi heidän muinaisen uskonsa ja taikuutensa. Tutki merenrannan massiivisia linnoituksia ja tutki saksalaisen valloittajan raakoja tekoja. Kirjoitteli asiatekstejä, mutta jatkoi lapsuudenaikaisia runokokeilujaan.

Nyt olen Maria Huhta, joka alkoi kirjoittaa romaaneja ja haluaisi ehtiä viettämään aikaa tietokoneen ääressä, saamaan kirjoiksi ajatuksissa tulvivia ja tiedostoissa viipyviä sanoja. Joka toivoo niiden antavan lukijalle ajankulua, iloa ja mielenkiintoisia ajatuksia.