LogoNorjan miehitys ja tuhon jäljet

Tilaa kirja

Nyt vasta, yli 80 vuoden kuluttua, voidaan suomeksi lukea kaikesta siitä, mitä pohjoisessa naapurimaassamme tapahtui toisen maailmansodan kuohuvina aikoina. Kirja kuvaa Saksan hyökkäyksen ja sitä seuranneet raskaat miehityksen vuoden sekä työmäärän, jonka sen aikaisen historian suurin työjärjestö teki linnoittaessaan autiota Jäämeren rantaa . Kirja kuvaa myös julman väestösiirron, pohjoisen Norjan lähes totaalisen hävityksen ja tapahtuman jälkiseuraukset. Mukana on alusten ja lentokoneiden taisteluja sekä tapahtumien vaikutus luontoon, jonka kohtalo ja tulevaisuus heijastelee mukana henkilökohtaisissa kuvauksissa. Tekstiä elävöittävät monet harvinaiset kuvat.

Norjan miehitys ja tuhon jäljetISBN 978-952-396-067-1Tie ilmastonmuutokseen


Tilaa kirja

Tietoa ilmastonmuutoksesta tulee esille loputtomiin, tunteen tasolla kuitenkin puuttuu jotakin, todetaan vain ahdistusta. Siksi kertova runokirja Tie IImastonmuutokseen. Se poikkeaa tavanomaisesta ja on tarkoitettu myös heille, jotka eivät yleensä runoja lue. Se on maanläheinen ja humoristinenkin, mutta myös syvällinen. Vie lukijan menneisyyden tapahtumien kautta nykypäivään ja uhkaavaan tulevaisuuteen. Luo kuvaa Suomen historian kohtalonhetkistä ja yksityisen ihmisen tunteista niiden keskellä, kertoo työelämästä, taiteesta, intohimoisesta rakkaudesta, mielenterveydestä ja kuolemasta, sekä luonnosta, jonka tuhoutuminen on nyt käsinkosketeltavana edessämme.

Tie ilmastonmuutokseen

ISBN 978-952-80-1854-4Hitlerin jäljillä ja pohjolan menneisyydessä Meri on Norjan kohtalonkysymys

Tilaa kirja

Matkailu jäämeren rannalla vie Norjan historiaan, saamelaisten ja suomalaissyntyisten kveenien elämään ja lopulta toisen maailmansodan dramaattisiin tapahtumiin. Se kertoo Adolf Hitlerin suurista visioista, mahtavista sota-aluksista ja meritaisteluista pohjoisilla vesillä. Se kertoo havainnollisesti asukkaiden kärsimyksistä, natsien kuristavasta otteesta ja jäisen talven pommitusten helvetistä. Historian valossa se näyttää pohjoisen karun kaudeuden ja muuttuvan tulevaisuuden olevan uhka meille kaikille. Kirjan 40 autenttista värikuvaa ovat dokumentteja menneiltä vuosikymmeniltä.

Hitlerin
           jäljillä ja pohjolan menneisyydessä Meri on Norjan
           kohtalonkysymys

ISBN 978-952-80-0369-4Kauas ajassa ja maisemassa Kuolema jättää jälkiään

Tilaa kirja

Uudenlainen kertova tietokirja, jossa on paljon kuvia. Se vie lukijan maan ja meren syntyhetkiin, menneisyyden tarinoihin ja arkeologian maailmaan. Se piirtää kuvan pohjoisesta ja sen luonnosta, elää nykypäivässä, mutta tähyää uhkaavaan tulevaisuuteen.

Kauas ajassa ja
       maisemassa Kuolema jättää jälkiään

ISBN 978-952-80-0920-7


Menneisyys ei jätä rauhaan


Tilaa kirja

Kansikuva Menneisyys ei jätä rauhaan

Kirjaesite suurempana PDF versiona


Etelässä on koti junaradan varrella, lapsuuden rajut leikit ja opettajan julmuus oppilaita kohtaan. Kaikki muuttuu, kun nuori nainen lähtee teollisuuskaupunkiin etsimään tulevaisuuttaan. Hän tottuu tehtaan koneiden jyskeeseen, opiskelee, rakastuu tulisesti ja perustaa perheen.

Pohjoisessa odottaa Jäämeri ja tuulien silta. Erämaan keskellä luonto puhuu ja siellä voi kokea aina uusia elämyksiä. Tulee tutuksi Suomen pohjoisin kunta Utsjoki ja pohjoisen ihmisen elämä karussa maisemassa. Avautuu saamelaisten menneisyys pyhien paikkojen äärellä ja samaanien taikamaailma. Kirjoittaja tutustuu Norjan luontoon, norjalaisten elämään ja suomalaisten kveenien menneisyyteen. Löytää saksalaismiehityksen jäljet merenrannan niemekkeiltä, massiiviset bunkkerit ja meren äärellä viipyneiden sotilaiden luolastot. Hän näkee myös ajan muutokset, puhtaan luonnon vähittäisen katoamisen ja merenpohjaan tunkeutuneen oudon olion.

Vastakohtana elämälle luonnon keskellä ovat työelämän mukaan tuomat matkat, Pariisin kuultavat illat ja yökerhojen alastomuus. Se vie pohtimaan meidän suomalaisten luonnetta ja paikkaa muuttuvassa maailmassa.

Lopuksi sukelletaan sota-ajan raakoihin tunnelmiin ja ihmisen heikkouteen julmien tapahtumien keskellä. Kristillinen usko tuo lohdutusta kuoleman kohdatessa. Silloin paljastuvat myös menneisyyden kätketyt salaisuudet...

Maria Huhdan vaikuttava romaani on kertomus suomalaisuudesta muuttuvassa maailmassa. Se on elämäkerta ja ajankuva, joka kurkottaa tulevaisuuteen, kertoo ihmiskohtaloista ja historiasta. Se on ajankohtainen juuri nyt, ja on mukana Suomi 100 vuotta ohjelmassa.

ISBN 978-952-7066-53-9

Työ ja tunteet

Tilaa kirja


Kansikuva Työ ja tunteet


Yrittäjä alkaa tyhjästä, luon pienelle paikkakunnalle menestyvän kangaspainon, jossa työskennellään innokkaasti. Joukkoon liittyy innostunut perheenäiti, joka rakastaa lapsiaan ja työtään, viihtyy työtovereidensa kanssa, matkustelee ja opettaa omaa alaansa. Vuodet kuluvat dynaamisina, tekniikka kehittyy, muoti muuttuu. Sitten yrittäjä menehtyy ja uusi mies tulee kuvioihin samalla kun nainen alkaa odottaa neljättä lastaan. Hän jää äitiyslomalle, joutuu syntymän ja kuoleman keskellä hermosotaan. Saa kuulla ivalliset kommentit työtaidoistaan ja irtisanotaan. Työtoverit vaikenevat. Hän ei kuitenkaan alistu, vaan vieasian käräjäoikeuteen. Mitä sitten tapahtuu?

ISBN 978-952-3305-68-7